decor decor
Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 9.00 PLN
Producent: MydłoStacja

Olej z pestek malin jest miękki, aksamitny i szybko się wchłania nie pozostawiając świecącej warstwy. A zapach! Cudo… Olej tłoczony z pestek malin to bogactwo kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. To właśnie one utrzymują odpowiedni balans wodny skóry zapewniając, że jest ona nawilżona (używać olej na hydrolat lub wodę). Tak więc polecany jest do skóry zarówno tłustej jak i suchej, gdyż zbilansuje poziom wody i sebum w skórze. Ponadto olej z pestek malin to bogactwo witaminy E – naturalnego antyoksydantu oraz witaminy A, która wspomaga regenerację skóry, włosów i paznokci. Ma także bardzo dobry wpływ na cerę trądzikową. To zimnotłoczone cudo stało się naszym ulubieńcem wśród olei ponieważ właśnie dzięki kwasom tłuszczowym i dobroczynnym witaminom wspaniale regeneruje naskórek, zmniejsza skutki stresu antyoksydacyjnego, wygładza, przyspiesza gojenie się drobnych ran i poprawia barierę lipidową skóry. Działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie oraz pobudza regeneracje nabłonków oraz tkanki łącznej. Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukując zmarszczki. Zwalcza zaburzenia w metabolizmie tłuszczów spowodowane brakiem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Zawartość w oleju kwasu elagowego sprawia, że posiada on także właściwości przeciwnowotworowe oraz zabezpieczające przed mutacją genów.

                                                              


Stosowanie: można stosować go rano po przemyciu twarzy pod makijaż lub jako dodatek kilku kropel do ulubionego kremu. Zalecały róznież stosowanie oleju na noc gdyż chroni skórę przed powstawaniem zmarszczek mimicznych oraz skytkami stresu oksydacyjnego.

                                                                        

Skład: Zimnotłoczony, nierafinowany olej z pestek malin

INCI: Rubus Idaeus ( Raspberry) Seed Oil

Opakowanie: buteleczka z ciemnego szkła

Pojemność: 30 ml

Polecamy